teisipäev, 12. september 2017

Kogusse saabus jälle uusi raamatuid

Olen proovinud raamatukokku hankida teoseid, mida küsimas käite. Vahel võtab see rohkem aega, mõnda ei olegi leidnud, aga nüüd on aeg headeks uudisteks.

Kogus ootavad teid:

Kadunud Rehepapi asemel uus

Romaan eesti rahva raskest elust mõisahärrade rõhumise all. Rängas olukorras ei jää rahval muud üle, kui krabada endale kõike mida kätte saab, olgu siis naabri sahvrist, mõisaaiast või teede ristmikul vanakurja käest. Loomulikult on mängus ka kõiksugused kratid, tondid ja kollid, kes varitsevad põõsas, silmad põlemas, et paljukannatanud külainimestele veelgi kurja teha.


  •  


Teismelise Maia ema töötab Soomes ja tüdruku õlgadel on kogu majapidamine. Raskusi see talle ei valmista – tuleb lihtsalt endale ja vennale süüa teha ja korter aegajalt korralikult ära koristada. Ühel sellisel pärastlõunasel koristustunnil heliseb uksekell. Maia paneb märja lapi ämbrisse ja avab ukse... Et selle taga seisab poiss, kellega kohtumine muudab tema elu, ta sel hetkel loomulikult ei tea. Ka mitte seda, milliseid tundeid tema süda tunda oskab. 
Retroromaan „Kassid kõnnivad omapead” on keeruliste otsuste, valikute ja eetiliste dilemmade lugu, mõistetav ja haarav igaühele, kes mäletab veel oma esimest armastust ja esimese reetmise järel valatud pisaraid.



Käesolev romaan on seni luuletajana tuntud Kaur Riismaa (1986) esimene proosateos. See on impressionistlik vaade eludele ja hingedesse läbi klaaskuuli, mis kapriisselt värvib, suurendab, mahendab vaatenurka.
Kaur Riismaa debüteeris 2011. aastal luulekoguga „Me hommikud, me päevad, õhtud, ööd“, (kirjastus Jumalikud Ilmutused). 2014. aastal ilmunud luulekogude „Teekond päeva lõppu“ ja „Merimetsa“ eest sai ta Eesti Kultuurkapitali aastapreemia.
Romaan „Pimeda mehe aiad“ pälvis kirjastuse Tänapäev 2015. aasta romaanivõistlusel esikoha.
Pildiotsingu ütlemata sõnad tulemus Heli Künnapase neljas noorteromaan „Ütlemata sõnad“ jutustab loo 16-aastase Maria esimese armastuse keerulisest kujunemisest. Romaanis on palju segaseid tundeid ja ütlemata sõnu. Armastust ja selle puudumist... või liiga palju armastust. Eneseotsingute konarlikku rada on kujutatud põnevalt ja pinge ei vaibu teose lõpuni. Raamatu mitmekihilisus, hargnevad lood ja jutustamisvõtted aitavad näha ning mõista inimeste väliselt kummaliste tegude sügavamaid tagamaid. Teoses peegelduvad autori sügav inimesetundmine ja olulised inimeseks olemise väärtused.
"Pettumus karjub välja igast mu keharakust. Tean, et Joel ei tohi sellest aru saada. Poiss lahendas ju olukorra õigesti. Aga sees ei kisuks nii õudselt, kui ma oleks kindel, et mu soovid on ühepoolsed. Justkui oleksid ütlemata sõnad meie vahele praegu seina ehitanud... Seina, mille kummagi poolel seisame ühes oma sarnaste soovide ja tunnetega..."
Lisaks kinkis majandusgümnaasiumi vilistlane Triin meile veel head lugemist:
Pildiotsingu roheliseks kasvamine tulemus  Mahukas raamat võtab kokku erinevad keskkonnateemad. Siin on Rohelise Värava   võrgulehe kirjutatud kolumneid, katkendeid internetipäevikust, lühiintervjuusid Eesti ekspertidega, kokkuvõtteid ingliskeelsetest ökoteemalistest bestselleritest. Ühte on koondatud üldine ja konkreetne, kaugem ja lähedasem info. Miks on Aafrikas näljahäda, miks on maailmameri reostunud, kuhu viia oma vana arvuti, mismoodi säästa oma kodus elektrit, kuidas teha loodussõbralikku remonti? Lisaks rohelistele elunippidele leiab siit rohelist eneseanalüüsi: on keskkonnasäästlikkus uus religioon? Kas üks inimene suudab midagi muuta siin tarbijamaailmas?
Pildiotsingu kas süda on ümmargune tulemus  Pildiotsingu maailmarändur tulemus



24-aastaselt otsustab varajasse keskeakriisi jõudnud noor naine maha jätta oma turvaliselt polsterdatud maailma ja järgida ümbermaailmareisile minevat ekstentrilist hipipapit. Teel leiab ta eest sugulushingi, kummalisi sõpru, kadunud lapsi… Kõik kogetu paneb ta kirja päevikutesse, mille jätab vana laevakapteni juurde, kes lubab teda oodata.
Kümme aastat hiljem läheb ta tagasi, otsima päevikuid, mälu ja lunastust. Lood selles raamatus põimuvad lugudesse, lennutades meid Vahemeremaadesse ja Atlandi ookeani kaldale, mööda Venemaad, Kesk-Aasiat ja Lähis-Ida, vaimuhaiglasse ja vangi, relvatehasesse ja kalakasvandusse, lõunamaistele turuplatsidele ja            viimsepäevahõngulistele lahinguväljadele, kus avaldatakse                 ellujäämise saladusi.


Luulekogu sisaldab 160 rändamisega seotud luuletust sajalt autorilt, Kristjan Jaak Petersonist Contrani. Järelsõna on kirjutanud kirjandusteadlane Sirje Olesk.







Tutvustused ja pildid on võetud Rahva Raamatust






Pildiotsingu akne sõnumid tulemusTe olete proovinud kõike siin päikese all, et aknest lahti saada: kreeme, ravimeid ja võib-olla isegi Accutanet. Te olete kuulanud igaüht, kes pakkus kiirmoodust akne vastu, aga ei mingit kasu. Miks teil siis ikka on akne? Vinnid on kavalad ja pole kaht ühel põhjusel tekkinud vinni. Põhjus, miks Joe Maloneyl on akne, erineb täiesti põhjusest, miks on Suzy Que vinniline. Kui te tahate, et vistrikud kaoksid, on teil kõigepealt vaja aru saada, miks need teie näole tulid. Kui tahate, et vistrikud kaoksid igaveseks, on teil vaja dešifreerida oma vistrike sõnumid, igaüks eraldi. Kuigi selline lähenemine võib tunduda veider, on vistrikes vihje teie elustiili ja keha vajaduste kohta.
"Akne sõnumid" püüab aidata teil mõista emotsionaalseid, füüsilisi ja toitumisega seotud vajadusi, millest iga vistrik teie näol märku annab.


Tutvustus pärineb Apollost

Kohtumiseni raamatukogus! 

Kommentaare ei ole: